Хотел „Поп Харитон” – Дряновски манастир следи и изпълнява всички мерки и препоръки за безопасна ваканция в среда на пандемия от COVID-19
Някои от взетите мерки към момента включени в нашата програма са:
Настаняване:
- Работните площи и общите части се дезинфекцират на 2 или 4 часа според изискванията на съответните служби
- На рецепцията и тоалетните към тях са поставени диспенсъри за дезинфекционен разтвор за ръце
- Хотелът разполага с безконтактен термометър, с който се мери температурата както на гостите, така и на служителите и доставчиците влизащи в хотела
- Персонала на Хотела е преминал обучение за работа при новите правила.
- На избирателен принцип на персонала се правят бързи тестове на 14 дни. На гостите пожелали да си направят тест, ще им се съдейства за това.
Изхранване:
- В ресторанта и кухненския блок персонала работи с ръкавици и с маски ако е необходимо.
- На видно място е поставен диспенсър с дезинфектант, както в ресторанта и тоалетните, така и в кухнята.
- Гостите са насърчавани да влизат в определени часове в ресторанта с цел да няма струпване на хора.
- Хотелът разполага с около 60 места на открито, които са подредени на обявеното към момента:“социално разстояние“. В закритите помещения, масите са разположени според изискваните от нормативните разпоредби разстояния.
- При нужда се удължават часовете за изхранване.
- Приготвянето на храната и съхранението и се осъществява по всички правила на HASSEP, които са съобразени с всички актуални изисквания на РЗИ и БАБХ.
Почистване:
- Хотелът има разработени процедури за дезинфекция на стаите преди пристигане и след заминаване на гостите, както и при текущо почистване.
- В общите части на Хотела има поставени диспенсъри с дезинфектанти
- В общите тоалетни се попълва чек лист, за това кога са почиствани последно
Бар – тераса:
- В бара персонала работи с ръкавици и с маски ако е необходимо.
- На видно и удобно място е поставен диспенсър с дезинфектант.
- Барът разполага с около 40 места на открито, които са подредени на обявеното към момента:“социално разстояние“. В закритата част, масите са разположени според изискваните от нормативните разпоредби разстояния.
- Предлаганите пакетирани храни и напитки, както и съхранението им се осъществява по всички правила на HASSEP, които са съобразени с всички актуални изисквания на РЗИ и БАБХ.